OPPHEVING AV RESTRIKSJONER i forbindelse med COVID-19/Korona virus

02.10.2021

Med økt vaksinasjonsdekning i 

Med økt vaksinasjonsdekning i befolkningen og en ny fase av pandemien er mange smitteverntiltak for befolkningen tatt bort. Denne fasen kalles normal hverdag med økt beredskap. De generelle smittevernrådene som å holde seg hjemme når en er syk og ha god hoste- og håndhygiene gjelder fremdeles.

På Bjørnsletta har vi nå fjernet utfylling av Felles Avklaringsskjema ved inngangsdøren. Har du nyoppståtte luftveissymptomer ber vi deg likevel ta kontakt med oss på telefon eller via e-konsultasjon FØR oppmøte slik at vi kan vurdere om du bør undersøkes annet sted (f.eks. henvisning til Feberpoliklinikk Vest).

På grunn av sårbare grupper, oppfordrer vi fortsatt å bruke munnbind i venterommet og på laboratoriet.

Dersom du har mistanke om å være smittet med Covid-19/Korona virus anbefaler vi at du tester deg snarest. Er du i tvil eller har andre spørsmål kan du ringe oss på tlf: 2251 0660 eller kontakte oss på e-konsultasjon via Pasientsky.

RÅD TIL DEG MED NYOPPSTÅTTE LUFTVEISSYMPTOMER

I følge FHI anbefales følgende personer å teste seg:

  • Alle med nyoppståtte luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, uavhengig av vaksinasjonsstatus
  • Uvaksinerte hustandsmedlemmer eller tilsvarende nære til en som er smittet
  • Delvaksinerte hustandsmedlemmer eller tilsvarende nære til en som er smittet
  • Øvrige uvaksinerte nærkontakter

Dersom du tester positiv på en hurtigtest, er det anbefalt å ta en PCR-test for å bekrefte testresultatet.

Isolering ved smitte

  • Det er et krav om at personer som er bekreftet smittet av covid-19, skal isolere seg. Dette gjelder også for vaksinerte og beskyttede. Se link ang ISOLERING. Nærkontakt til smittede skal også være i karantene.

Smittesporing

  • Dersom du er smittet, eller foresatt til en som er smittet, er du oppfordret til å varsle øvrige nærkontakter og oppfordre til testing.